Fietsen in Málaga

Wat is het zalig om te fietsen in een bijna altijd zonnig klimaat in het Zuiden van Spanje. Met de fiets kom je snel tientallen kilometers verder. Er zijn tal van fietsverhuur bedrijven in de stad Málaga. De huurprijzen zijn meestal per uur of per dag en het is absoluut ook niet duur.
Fietsen in de stad Málaga zelf is geen aanrader want er zijn heel weinig aangelegde fietspaden. Daarenboven is alles in het oude centrum op loopafstand te bereiken en te voet zie je in het centrum nog altijd veel meer dan op de fiets.

fietsen in malaga

Fietsen vanuit Málaga naar Rincon de la Victoria is ideaal. Je kunt de fietstocht ook korter maken zoals je zelf wil. Een gouden tip is om dit bij voorkeur op een weekdag te plannen.

Tijdens de tocht zal je heel veel op de boulevard aan zee fietsen en in het weekend is het altijd druk met wandelaars waardoor fietsen niet echt vlot gaat.

De Spanjaarden zijn dat ook niet gewoon. Zelf fietsen de Malagueños bijna niet en daardoor zijn ze heel onwennig als er fietsers in aantocht zijn. Een fietsbel die goed rinkelt zal dus meerdere keren van pas komen.

Voordat we de fietstocht beginnen geven we nog een paar praktische tips. Een extra powerbank om de batterij van de gsm op te laden is aan te raden. Want je zal heel veel foto’s maken gedurende de fietsroute.

Insmeren met zonnecrème is ook geen overbodige luxe want tijdens het fietsen kan de zon hevig op je huid branden. Eventueel een petje of hoedje in de zomer als de zon loodrecht op de aarde staat kan hoofdpijn of zonneslag voorkomen.

Een flesje water meenemen is ook altijd handig als dorstlesser onderweg. Hadden we al gezegd dat het ook wettelijk toegelaten is om op de promenade te fietsen.

Want dat gaan we net ook heel veel doen tijdens het fietsen vanuit Málaga en verder langs de kust.

fietsen in malaga

We starten de fietstocht aan de Plaza de Marina vlakbij het toeristisch info kantoor. We rijden richting de haven naar Muelle Dos, de 2de kade eigenlijk.

Je zal het direct herkennen aan de architectonische witte pergola. Dit is meteen ook een van de mooiste hotspots van Málaga.

Wedden dat je hier al een tiental foto’s gaat maken. Op het einde van El Palmeral de Las Sorpresas zie je recht voor jou Centre Pompidou,

een kleurrijke kubus als eye-catcher. Sinds kort vind je er recht tegenover ook het Hard Rock Café Málaga.

fietsen in malaga

We fietsen vanuit Málaga verder langs de Muelle Uno, de 1ste kade. Hier bevinden zich tal van restaurants en winkels.

We raden aan om ook even boven te rijden zodat je een prachtig zicht hebt op de stad Málaga vanuit de haven. De hele rij palmbomen langs de Muelle Uno

maakt het voor de fotograaf een super aangelegenheid om heel wat leuke kiekjes te maken. Vergeet ook niet eens de fietsen op de foto’s mee te nemen.

fietsen in malaga

Net na de vuurtoren of La Farola heb je een super mooi zicht op het stadsstrand van Málaga, Playa de la Malagueta.

Daar begint ook de mooie brede boulevard die de eerste kilometers nog vrij druk zijn.

Na een beetje verder te fietsen zal je ongetwijfeld op het strand de betonletters in het geel “Malagueta” op het strand zien.

Doe maar eens gek en klim op een van de letters, want dit is een must om hier even op de foto te gaan.

Via de promenade kom je verder vanzelf langs Playa de Caleta. Je passeert hier langs heel veel leuke strandtenten (=chiringuitos).

Even verderop is er ook een fitnessruimte in open lucht zoals dit altijd het geval is langs de meeste stranden in Spanje.

fietsen in malaga

Op het einde van de boulevard zie je het prachtige Baños del Carmen. Dit is een authentiek gebouw met restaurant en zeer groot terras

waar er altijd veel Malagueños naartoe komen. Er zijn ook heel wat privéfeesten hier.

Op elk moment van de dag is het hier gezellig vertoeven.Eventjes verderop moet je een hondertal meter op de straat rijden

maar geen nood bij het eerste straatje rechts kan je terug rustig aan zee fietsen.

fietsen in malaga

Je bent dan aangekomen in het eerste vissersdorp ten oosten van de stad Málaga, het luistert naar de naam Pedregalejo.

Het is een verademing om hier langs te fietsen. Het plaatsje bestaat uit bijna allemaal kleine vissershuisjes

in verschillende kleuren en is heel authentiek. Je kan hier zeker een stop inlassen want er zijn voldoende visrestaurantjes en leuke terrasjes.

Heel veel keuze dus. De lekkere espetos de sardinas zijn de lokale specialiteit en worden aan het vuur op een bootje op het strand klaargemaakt.

Deze moet je zeker eens proeven. Het is hier kilometers lang genieten tot en met het volgende vissersdorp El Palo.

fietsen in malaga

Op het einde van El Palo kom je het bekende restaurant El Tintero tegen met zijn uniek concept.

Obers lopen rond met gerechten en roepen luidkeels de naam van het gerecht. Je hoeft maar je hand op te steken als je een bordje wil.

De rekening wordt gemaakt op basis van aantal en het soort bord. Op zich is het er niet zo gezellig zitten en altijd heel druk.

Maar het is wel leuk om een paar minuten het tafereel gade te slaan langs de promenade.

Na deze 2 vissersdorpjes kom je met de fiets in een zeer rustige zone terecht. Het padje is niet helemaal effen

om goed te fietsen, maar het loont de moeite om het afgelegen strandje La Peñon del Cuervo te bezoeken

met een grote rots middenin de zee. Meestal in het weekend komen hier ook veel families BBQ’en op die plaats.

Echt een super leuke hotspot.

fietsen in malaga

Als je wat verder door een tunneltje rijdt en even langs de straat, kom je vanzelf terecht in een heel kalm kustplaatsje Cala del Moral.

Op het einde van die boulevard is een van onze vaste stopplaatsen, de beach bar Chamboa de Maria.

Wat is het hier super genieten met de voetjes in het zand en een heerlijk koele cerveza of een tinto de verano als dorstlesser.

fietsen in malaga

Als je nog wat energie over hebt kan je rijden door de tunnels onder de rotsen tot in Rincon de la Victoria.

Hier kan je op een verhard gedeelte van het strand rijden wat heel aangenaam is. Je kiest zelf hoe lang je nog verder wil fietsen.

Je bent dan wel al iets meer dan 15km weg uit Málaga. Hou er rekening mee dat je natuurlijk nog terug moet fietsen naar Málaga langs diezelfde weg.

Maar het zicht is dan terug weer anders en net even leuk als de heenrit

Je kan alles helemaal op het gemak doen en een hele dag ervoor uittrekken met voldoende stopplaatsen.

Iedereen die deze fietstoer al heeft gedaan is dolenthousiast. Wij deden de fietstocht al tientallen keren en het blijft super zalig om te doen.

Veel fietsplezier.

fietsen in malaga

Over de schrijver
Ik ben Dirk Tibax afkomstig uit Antwerpen (BE) en woon sinds geruime tijd in Viñuela (Málaga). Samen met mijn echtgenote Karine zijn wij echte Andalusië liefhebbers en kenners. Zo halen wij de beste regionale delicatessen uit Andalusië naar België en Nederland via onze webwinkel www.shopandalucia.nl Typische Spaanse recepten delen we dan weer op onze site www.genietandalusie.nl En wil je graag logeren in Andalusië in de best mogelijke omstandigheden, dan verhuren wij op onze site www.andaluciadreams.nl exclusieve vakantiehuizen met een uniek uitzicht op het landschap.
Reactie plaatsen