Málaga, 20 dingen die je zeker moet bezoeken en doen
26 februari 2019 

Málaga, 20 dingen die je zeker moet bezoeken en doen

 1. Maak een selfie of foto samen met Picasso op de Plaza de la Merced, één van de mooiste pleinen van de stad.

 1. Wandel langs de Calle Marqués de Larios, misschien wel de mooiste winkelstraat van Spanje.

 1. Bezoek het Romeinse theater aan het Alcazaba en ontdek de indrukwekkende overblijfselen van het Romeinse rijk.

 1. Ontdek de talrijke soorten koffie tijdens je ontbijt. De koffie in Málaga is een wereld apart. Sombra, corto, nube, mitad, solo, largo of entre corto.

 1. Geniet bij zonsondergang van een romantische wandeling door de meest trendy wijk van de stad, Muello Uno. Deze zal je niet zo gauw vergeten.

 1. Blijf romantisch en mis zeker niet de zonsondergang vanuit het uitkijkpunt Gibralfaro. Dit romantisch hoogtepunt mag je zeker niet vergeten te doen.

 1. Ga tapas eten in El Pimpi, de meest tradionele tapabar van de stad. Maar ga ook eens naar Casa Lola waar je de echte Spaanse sfeer van een tapabar kan proeven.

 1. Ga in de talrijke chiringuitos (strandrestaurants) langs het strand espetos de sardinas eten, daar zou een Malagueño een moord voor plegen.

 1. Geniet in de warmste maand van het jaar (augustus) minstens één keer in je leven van de Feria de Málaga. Het is naast die van Sevilla één van de beste feesten in Spanje.

 1. Bezoek de kathedraal van Málaga en ontdek waarom dit bouwwerk “ La Manquita” wordt genoemd.

 1. Wil je een goede foto kunnen nemen van de kathedraal, ga dan naar de Calle Cister of Calle San Agustin, van daaruit heb je het beste uitzicht om een foto te nemen.

 1. Vanop deze terrassen heb je ook nog een geweldig uitzicht op de kathedraal. Hotel Sallés Málaga Centro en AC Málaga Palacio.

 1. Geniet van de prachtige uitzichten op de stad, de haven en de zee vanuit het reuzenrad. Het zou het grootste rad in Europa zijn.

 1. Bezoek het enige Centre Pompidou buiten Frankrijk aan de haven.

 1. Breng een bezoek aan het Picasso Museum en het geboortehuis van de bekende kunstenaar uit Málaga.

 1. Ga zonnen of chillen op de mooie stranden van de stad. Malagueta, Pedregalejo, Misericordia en Huelin zijn allemaal een bezoekje waard.

 1. Bezoek Málaga tijdens de Heilige Week, je kan dan genieten van de indrukwekkende processie’s La Servita, El Cautivo en La Région.

 1. Bewonder de prachtige bloemen, planten en bomen in de botanische tuin van La Conceptión.

 

 1. Als je van auto’s houdt is het automobielmuseum van Málaga zeker een must om te gaan bezoeken.

 1. Geef aan je geliefde welruikende “biznagas”, bloemen die door straatverkopers aan de “vrouw” gebracht worden.

Over de schrijver
Ik ben Dirk Tibax afkomstig uit Antwerpen (BE) en woon sinds geruime tijd in Viñuela (Málaga). Samen met mijn echtgenote Karine zijn wij echte Andalusië liefhebbers en kenners. Zo halen wij de beste regionale delicatessen uit Andalusië naar België en Nederland via onze webwinkel www.shopandalucia.nl Typische Spaanse recepten delen we dan weer op onze site www.genietandalusie.nl En wil je graag logeren in Andalusië in de best mogelijke omstandigheden, dan verhuren wij op onze site www.andaluciadreams.nl exclusieve vakantiehuizen met een uniek uitzicht op het landschap.
Reactie plaatsen